Tips & adviezen

Grote veranderingen in uw leven? Met een goed financieel plan staat u sterk!

Grote veranderingen in uw leven? Met een goed financieel plan staat u sterk!

Een huis kopen, een baby op komst, arbeidsongeschikt raken, een erfenis krijgen of met pensioen gaan. Veranderingen in uw leven kunnen grote impact op uw financiële situatie hebben. Positief of negatief. U wilt niet voor verrassingen komen te staan. Een goed persoonlijk financieel plan geeft een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden, en risico's zoals arbeidsongeschiktheid. 

Bron: FFP 

 


Life events

Tijdens uw leven maakt u niet alleen zelf een persoonlijke ontwikkeling door, er zijn ook allerlei momenten waarop uw financiën veranderen. In de afbeelding van dit artikel staan negen gebeurtenissen in uw leven die invloed hebben op uw financiële situatie. Dergelijke gebeurtenissen noemen we life events.
 

De voordelen van een goed financieel plan

Met een goed financieel plan staat u sterk. Het plan helpt u de regie te voeren over uw leven, zowel privé als zakelijk. Met financiële planning bereidt u zich voor op de (nabije) toekomst. De voordelen van een persoonlijk financieel plan zijn: 


Helder totaalbeeld 
Het plan geeft een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden, en risico's zoals arbeidsongeschiktheid. Wij helpen u grip te houden op uw leven in goede tijden, maar ook als het tegen zit.


Inzicht
Een goed persoonlijk financieel plan - één van de onderdelen van financiële planning - biedt inzicht in de ontwikkeling van uw inkomen, uitgaven en vermogen en helpt u risico’s te beheersen. Het plan maakt duidelijk wat u goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen. De financieel planner adviseert u over concrete mogelijkheden om uw wensen en ambities te realiseren.


Uw toekomst goed geregeld
Wat geeft een beter gevoel dan dat u weet dat u over uw toekomst heeft nagedacht? Toekomstplanning geef naast inzicht ook rust.
 

Adviestraject: in drie stappen naar uw persoonlijk financieel plan.

Stap 1: inventarisatie 
De inventarisatiefase omvat het verzamelen van uw persoonlijke gegevens en bestedingen en het vastleggen van uw wensen en ambities. 

Stap 2: analyse
Het in kaart brengen van de feiten en uitgangspunten, de gevolgen hiervan, en de risico's en mogelijkheden.

Stap 3: gericht advies
Op basis van de analyse geeft de financieel planner u gericht advies en beoordeelt de haalbaarheid van uw wensen en ambities. Zo weet u zeker dat u de kansen benut en geen risico’s over het hoofd ziet. 


Kosten financieel adviestraject
Een financieel adviestraject is maatwerk en het opstellen van een goed financieel plan is tijdrovend. De kosten van het traject kunnen dan ook variëren. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek geven wij u graag een inschatting van de kosten voor het samenstellen van uw persoonlijk financieel plan.


Stap 4: regelmatige update noodzakelijk!
Elk persoonlijk financieel plan is een momentopname. Uw leven is aan veranderingen onderhevig. Het is daarom verstandig om uw financieel plan regelmatig, met hulp van uw financieel planner, tegen het licht te houden. Zo kunt u tijdig bijsturen als dat nodig is of uw wensen veranderen.

 

Uw financieel planner

Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-Keurmerk is een objectieve professional die maar één belang voorop stelt: uw belang en, indien van toepassing, dat van uw partner. In een persoonlijk adviestraject helpt hij u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie nu en in de toekomst. Dit leidt tot een persoonlijk financieel plan dat uitgaat van úw wensen en mogelijkheden. Zo weet u zeker dat u geen kansen mist of risico’s over het hoofd ziet.


Als gecertificeerd financieel planners kunnen wij u inzicht geven in uw financiële situatie. Met meer dan 20 jaar ervaring krijgt u altijd persoonlijk, gericht advies. Maak nu een afspraak. U bent van harte welkom in één van ons kantoren.

 


 

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het weten.


Typ bovenstaande code over.
Terug naar overzicht
volgende vorige