Rechten en plichten

Als ondernemer heb je rechten en plichten. Wordt je aansprakelijk gesteld, dan ben je vergoedingsplichtig. Als een andere partij aansprakelijk is, dan heb je zelf recht op schadevergoeding. Niet alleen op het gebied van de bedrijfsvoering, ook verzekeringstechnisch heb je hiermee te maken.

 

Je recht hebben is niet gelijk aan je recht halen. Soms kost het veel geld om je recht te halen en kun je als ondernemer de kosten van juridische bijstand op voorhand niet inschatten. Ook kun je de plicht hebben tot schadevergoeding in allerlei situaties waar je als ondernemer aansprakelijk of vergoedingsplichtig voor bent.

 

Aansprakelijkheid

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en/of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die geleden wordt als je als ondernemer aansprakelijk gesteld wordt of vergoedingsplichtig bent ten opzichte van een ander.
 

Rechtsbijstand

Het kan daarom verstandig zijn een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze geeft niet alleen recht op juridische ondersteuning als je je recht wilt halen als je zelf letselschade of inkomensschade lijdt door toedoen van een ander, maar vergoedt ook de kosten van rechtsbijstand in allerhande geschillen zoals met afnemers, leveranciers of personeel.

 

Okey Assurantiën adviseert en assisteert jou graag bij het afsluiten van de bovenstaande verzekeringen. Maak vandaag nog vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. 

Service

Service
Wij helpen u graag verder

Okey Voorhout
Tel:  0252-233153

Okey Leiden
Tel:  071-5136612

Stel hier uw vraag