De AFM (autoriteit financiële markten) en de WFT (wet financieel toezicht)

Als Okey Assurantien waren we blij dat er rond de eeuwwisseling door de overheid maatregelen genomen werden met als doel de consumenten beter te beschermen en te zorgen dat de advisering in het belang van de klant zou zijn. Dit sluit helemaal aan bij onze manier van omgaan met onze klanten. Wij hielden ons nooit bezig met provisiebelang, we dachten altijd aan het belang van onze klanten. We investeren immers in een relatie die toekomstbestendig is.

 

Dus de eis die de AFM stelt; "Ken je klant en adviseer vanuit je klant en houd rekening met de wensen van de klant en de mogelijkheden die er zijn" is voor ons niet nieuw. Dat is onze werkwijze! Zo werken we immers al vanaf de start van het bedrijf.

 

De Wet financieel toezicht trad in 2006 in werking en de toezichthouder van de markt is de AFM. Door deze 2 instanties zijn allerlei regels vastgelegd waar de adviseurs tegenwoordig aan moeten voldoen. Een van de eisen is dat iedereen zijn kennis moet aantonen door actuele diploma;'s. Deze diploma's moeten jaarlijks actueel worden gehouden.
 

Okey in de toekomst

Door de eisen die de AFM en de WFT aan de markt stellen gaan steeds meer kantoren zich specialiseren. Het mogelijke gevolg is dat klanten steeds vaker voor een vraag op een ander deelgebied met een andere adviseur te maken krijgen.

 

Dat is niet wat wij willen. Ons doel is in alle situaties de vraagbaak voor de klant te zijn en te blijven. Vandaar dat wij destijds het onderscheid hebben gezocht in het behalen van het FFP-diploma en nu in het bezit zijn van de volgende diploma's:

  • WFT Adviseur Basis
  • WFT Adviseur Consumptief krediet
  • WFT Adviseur Schadeverzekeringen particulier
  • WFT Adviseur Schadeverzekeringen zakelijk
  • WFT Adviseur Vermogen
  • WFT Adviseur Inkomen
  • WFT Adviseur Hypotheken
  • FFP (Federatie Financieel Planner)

 

Dus ondanks de zware eisen die daardoor aan ons gesteld worden op het gebied van educatie en de hoge tijdsinvestering die dat kost willen we blijven werken zoals we altijd hebben gedaan, vanuit het belang van onze klanten.

 

Dus één zekerheid: Okey al 50 jaar een begrip en klaar voor de toekomst!

Contact

Okey Leiden
Zeemanlaan 39
2313 SW Leiden
Tel:  071-5136612
Routebeschrijving

Okey Voorhout
Jacoba van Beierenweg 84
2215 KZ Voorhout
Tel:  0252-233153
Routebeschrijving

Vragen of opmerkingen
Contactformulier